Ремонтът на „Кралица Елизабет” приключи

0
213

Корабът „Queen Elizabeth“ напусна компания „Damen Shiprepair Brest“ (DSBr) след 12-дневна програма за реставрация и ремонт. Това е най-новото попълнение на кралския флот, доставено през 2010 година.

Програмата е била изключително натоварена, поради поредицата от ремонти и преинсталиране на основни системи. При пристигането си корабът е поставен в сух док №3 на компанията Damen Shiprepair Brest’s, един от най-големите в Европа с дължина 420 метра, където съответните производители са започнали веднага поддържане на стабилизаторите  – ABB Azipods и водозабори.

В същото бяха инсталирани двойни системи за пречистване на отработените газове (EGCS), които, заедно с всички тръби и въздуховоди, включваха премахването на две кабини за настаняване на допълнително оборудване. Вътре в кораба ремонтът засегна редица кабини и коридори, както и спа центъра на кораба и частта с доставки на дребно. По-късно, DSB извърши рутинна поддръжка на спасителните лодки на кораба, спасителните плотове и салове, както и почистване и пребоядисване на корпуса и горната част на кораба.

Проектът представлява голяма логистична операция с множество екипи от трети страни, работещи заедно с персонала на DSB. Общо около 250 души са работили по проекта. Големи количества материали бяха доставени на борда на кораба, докато значителни количества отпадъци отиваха на брега за изхвърляне, поради ремонта на кабините. Опитният екип за управление на проекти на DSBr гарантира, че всичко върви гладко и че са налични редица големи временни убежища за ползване от изпълнителите.

Ремонтът на кораба бе завършен един ден по-рано, а „Кралица Елизабет“ се върна в пристанището си в Саутхемптън сутринта на 27 ноември.

Damen Shiprepair Brest е изключително удобен за оператори на круизни кораби, които използват Саутхемптън. Двете местоположения са само на 10-12 часа по между си и имат отлични фериботни и въздушни връзки. Със своите докове, способни да държат най-големите кораби и просторно, неограничено пространство, той има достатъчно място за изпълнителите да съхраняват и имат достъп до своите материали и оборудване, което е важно изискване за мащабни проекти в кратки срокове. Със своите физически предимства и опитна работна сила, не е изненада, че DSBr има резервации за ремонт и поддръжка на круизни кораби за пет години напред.

Източник: damen.com

Leave a reply