Двадесет и седем моряци са в неизвестност, след като корабът им се пречупи наполовина в Южнокитайско море

0
1435

Двадесет и седем моряци са в неизвестност, след като инженерен кораб с 30-членен екипаж се разцепи на две и потъна в Южнокитайско море. Плавателният съд се оказал в епицентъра на тайфуна Чаба, предаде CNN.

Правителствените служби на Хонконг съобщиха, че корабът е потънал на около 300 километра югозападно от острова.

В публикация в своя акаунт в Instagram службите споделиха, че са получили сигнала за бедствие в събота в 7:25 часа сутринта местно време. В него се казва, че екипажът на кораба го е изоставил, след като е претърпял значителни щети в Южнокитайско море.

Драматично видео от спасителната операция показва как член на екипажа е изтеглен с въже в хеликоптер от кораба, докато той потъва.

Трима членове на екипажа са спасени, но съдбата на останалите 27 души, остава неясна, съобщиха от спасителните служби, добавяйки, че тежките метеорологични условия възпрепятстват операцията по търсене и спасяване.

Четири хеликоптера и два самолета са изпратени на мястото на инцидента за провеждане на операции по търсене и спасяване, добавиха от Хонконг.

В следствие на бурята са били отменени полети и затворени няколко предприятия, поради опасността от силните ветрове и проливни дъждове.

Властите в Хонконг издадоха предупреждение за тайфуна в четвъртък, по време на дългоочакваното посещение на китайския лидер Си Дзинпин. Тържественото откриване на нов дворцов музей в Хонконг, което трябваше да съвпадне с 25-ата годишнина от предаването на града от британско на китайско управление, беше отложено за неделя заради бурята.

Leave a reply