Нова българска морска социална мрежа свързва морски специалисти от цял свят

0
508

На 25 юни – Международният ден на моряка, бе представена новата социална мрежа Seaglem.com, насочена изключително към морските кадри. Това е първата подобна платформа в България и Европа, създадена с цел да обедини всички професионалисти в морската индустрия на едно място. Проектът е разработен от Светослав Георгиев, CEO на BG Content. Той вярва, че Seaglem ще промени начина, по който морските специалисти комуникират и си сътрудничат.

Идеята за Seaglem възниква от нуждата да се създаде единна платформа, където морските кадри, морски компании, яхт клубове, студенти, университети и квалификационни центрове могат да обменят опит, знания и контакти. Платформата предлага различни функционалности, сред които обяви за работа, актуална информация от България и света, както и масив от специализирана литература.

Основната цел на Seaglem е да изгради специализирана общност от морски специалисти, които да могат да се информират за новостите в тяхната професия, да споделят опит и да получават тясно специализирана информация. Освен това, платформата има за цел да популяризира българската и световна морска история, както и множество научно-популярни теми, свързани с моретата и океаните.

Зад проекта застават редица морски организации и асоциации. Светослав Георгиев споделя, че тяхната подкрепата ще е ключова за успеха на платформата и за постигане на нейните цели.

Seaglem: Първата по рода си социална мрежа в своя сегмент

Seaglem представлява истинска иновация в света на морската индустрия. Тази нова социална мрежа предоставя уникална възможност на морските професионалисти да се свързват, да обменят опит и да намират нови възможности за развитие.

Светослав Георгиев споделя, че Seaglem е създадена с мисията да промени начина, по който морските кадри взаимодействат помежду си и с морските компании. Той вярва, че платформата ще се превърне в незаменим инструмент за професионалното развитие на всички в морската индустрия и ще спомогне за изграждането на силна и сплотена морска общност.

Човекът зад Seaglеm.com

Светослав Георгиев е роден през 1993 година в гр. Варна. Завършва средното си образование в ПГСАГ „Васил Левски“, след което продължава развитието си в направление „Корабни машини и механизми“ във Висше Военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Още по време на своето обучение, той показва изключителна активност и печели множество награди и отличия, сред които се отличава проектът му за учебен кораб, представен на конференция в Барселона през 2018 година.

Снимка на Светослав Георгиев – създател на Seaglem.com

През 2018 и 2019 година, Светослав е част от българските екипи, които представят страната ни на студентски състезания и международни форуми, организирани от Европейската космическа агенция (ESA) и NASA.

През това време Светослав Георгиев е главен редактор на студентското списание „Контрафорс“, което предизвиква огромен интерес сред студентите във ВВМУ и обогатява техните знания с интересни и важни факти за тяхната дейност. Любовта му към компютрите и преприемачеството го насочват към сферата на IT услугите. В края на 2020 година той стартира своята компания BG Content, която се занимава с дигитален маркетинг, копирайтунг и web developing.

Leave a reply