ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ и френската компания AXSMarine – пионер в производството на технологични иновации, свързани с бълкери, танкери и контейнеровози, сключиха споразумение за безвъзмездно предоставяне на продукта AXSDry за внедряване в учебния процес на няколко от катедрите в университета, това съобщиха от Морско училище в официалният си уеб сайт.

AXSDry е всеобхватна бълкер платформа на AXSMarine, предоставяща голям набор от инструменти за чартиране и брокераж, създадена, за да посрещне съвременните нужди на брокери, собственици, търговци на товари, пристанищни агенти, пазарните анализатори и други. Споразумението с Висшето военноморско училище потвърждава усилията на AXSMarine да предоставя услугите си на цялата морска общност, както и да спомага за дигитализирането на учебните процеси в индустрията.

„Като едни от първите предвестници на цифровата революция в шипинга, сме изключително доволни, че бяхме избрани за доставчик на услуги от най-старото техническо учебно заведение в Република България“, каза Стийв Флечър – главен търговски директор на AXSMarine. „AXSDry е платформа от първа необходимост за разкриване на най-релевантните трендове в шипинга и за достигането на правилните решения в правилното време. Споразумението ни с Висшето военноморско училище ще предостави достъп на техните студенти до всички модерни технологии и бази данни, които понастоящем се използват в индустрията ни“, добави г-н Флечър.

„След дълго проучване и търсене на съвременен софтуер, който да е в помощ на нашите студенти, се спряхме на AXSDry“, сподели флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. „Благодарение на възможностите, които AXSMarine предоставя, студентите ни в катедри „Мениджмънт на водния транспорт“, „Експлоатация на флота и пристанищата“ и „Логистика“ ще могат да придобият всички нужни познания и умения, за да са конкурентоспособни на съвременния пазар и за нуждите на морската индустрия занапред“, завърши той.

AXSMarine е създадена през 2000 г. Компанията е глобален производител и доставчик на IT технологии за световната морска индустрия. Разнообразните ѝ платформи предоставят изключителна ефективност за широка гама от професии, свързани с търговия чрез бълкери, танкери и контейнеровози. Тези продукти предлагат комплексни модули, които позволяват на работещите в сферата да анализират напълно търговските и оперативните си дейности. Всички услуги на AXSMarine са достъпни от всяка точка на света, от всяко устройство, без необходимост от сваляне и инсталиране на софтуер на локално ниво. Инструментите, предоставяни от френската компания, са сигурни, бързи и интуитивни за потребителите им. С помощта на AXSMarine работещите в морската индустрия спестяват време, управлявайки по-ефективно и планирайки на по-високо ниво. Компанията е със седалище в Париж, Франция, и има представителства в Обединеното Кралство, Германия, Гърция, България, Сингапур, ОАЕ и САЩ.