Молдовски кораб е ударен с две ракети в украински териториални води (ВИДЕО)

Съобщава се, че корабът е ударен два пъти от ракети, членовете на екипажа са сериозно ранени
0
830

Украинската пристанищна администрация съобщи, че ударения кораб е превозвал 600 тона мазут и дизел на борда. Съобщава се, че корабът е бил ударен два пъти, като една ракета е ударила надстройката, а друга ракета е ударила средата на кораба. Поразеният съд е MILENIAL SPIRIT (IMO7392610), като ударът е извършен приблизително 12:10 местно време. Тези доклади са потвърдени от непроверените кадри, които се появиха онлайн, показващи пожар на борда на кораба. Няколко кораба присъстваха на местоположението на MILENIAL SPIRIT, включително влекачи Breeze-1, Victory, PK-888, KPL-99, SAR02.

 

Dryad Global потвърди, че Victory и PK-888 са действали в близост до кораба по време на предполагаемата атака. Друг кораб, SAR 02, е изпратен да спаси екипажа. Предполага се, че двама от членовете на екипажа са сериозно ранени, включително капитанът. Пострадалите са откарани в пристанище Черноморск в 14:15 часа и са откарани с линейка в местна болница.

Допълнителни непотвърдени доклади сочат, че корабът е имал екипаж от 10 души, всички от които се предполага, че са руски граждани.

Dryad Global съветва, че всеки кораб, който в момента се намира в украинските пристанища, трябва да се опита да напусне незабавно, ако се счита за безопасно да го направи. Корабите трябва да гарантират, че излъчват по AIS и ясно да заявят намеренията си през VHF. Всички кораби, предизвикани от руски военни кораби, трябва да спазват изцяло инструкциите.

 

Leave a reply