Поради COVID-19 компанията Crystal Cruises забавя въвеждането в експлоатация на най-новият си кораб

0
527

Crystal Cruises отложи пускането на вода на най-новия си кораб – Crystal Endeavor, поради временното затваряне на корабостроителницата MV WERFTEN в Германия. Спирането прекрати дейностите по производство на кораба, за да защити служителите по време на глобалната пандемия от Коронавирус (COVID-19).

Поради несигурност относно това кога ще се възобнови производството, круизната компания беше принудена да забави въвеждането в експлоатация на новия кораб, първоначално планирано за август 2020 г., и да отмени планираните маршрути до 31 октомври.

Първоначалният круиз на Crystal Endeavour бе преместен за 14 ноември.

Според президента и главен изпълнителен директор на Crystal Cruises Том Уолбър, техните гости  „с нетърпение очакват възможността да се качат на борда на този революционен кораб“, и дълбоко съжаляват, че се е наложила промяна в графика на строителство, което е довело до забавяне на крузите.

Той добави, че компанията „очаква с голям оптимизъм въвеждането на Crystal Endeavor в експлоатация на 14 ноември и момента, в който ще посрещат „пътешествениците“ на бора на кораба в следващото им голямо приключение.“ Компанията е дала възможност да на своите клиенти и туристически компании да презаверят билетите за своите пътувания.

Видео показващо как ще изглежда бъдещия кораб:

Leave a reply